divendres, 1 d’octubre del 2010

Domesticada..!!

Bon dia!!!

Al mirar per la finestra sembla que vol ploure. Un dia d'aquells grisos que posaries la llar de foc i menjaries castanyes (si m'agradessin clar... jeje).. Tinc una castanyera a la contonada de casa! Fa olor de tardor cada cop que hi passes... Perquè, familia, aquí ja ha arribat la tardor! I per no morir en el meu primer mes a Bologna... es va haver d'anar d'excursió al decathlon! Així que sapigueu que ja podeu venir a visitar-me de molts en molts.. perquè vaig comprar un matalàs inflable (però guai eh) de matrimoni per quan vingueu! Evidentmnet, també vaig comprar guants, polars, mitjons d'esquiar... etc etc..

I per fi, el meu 13è dia puc dir que ja estic "domesticada". Ara tinc una rentadora per posar.. i ahir vaig endreçar l'habitació! Sisi.. fortíssim! Al meu pis apleudien.....




Amb el Gilbert, el meu company de pis, vam agafar les maletes i ens en vam anar d'excursió al Pam, al super barat de Bologna que està a 15 min caminant... perquè clar, viure al barri pijo et permet tenir Mercedes i Audis de paisatge però no supers cutres on tot estiqui d'oferta i trobis les pitjors marques de cada producte! Així que ens haurieu d'haver vist... vam anar a fer la compra del mes i tornant anavem amb les motxilles d'excursió plenes de menjar fins d'alt.. amb els sabons de la rentadora i suavitzants de 4 litres d'oferta penjant per les tires de lligar-te la motxilla més forta... i els ous al cap no perquè ens feia vergonya, que sinó també. Tot un espectacle!

Ahir a la nit vam fer el sopar de benvinguda del pis! Ens van acompanyar la Milana, que m'ha acollit durant la meva setmana d'indecisió absoluta i el Pep que el tenim d'ocupa a la nostra habitació des de fa 5 dies! Així que erem els quatre del pis (el Gilbert, el Marco, el Giampedro i jo) i la Milana i el Pep. Ells ens van cuinar uns spaguettis al ragú amb salsa feta de la "Mamma" del giampedro, bonissima, i nosaltres vam fer coca de recapte i pa amb tomàquet amb embotit i formatge! De postres, la Milana ens va fer brownies amb gelat... En fi, que vem sortir tots rodolant de la taula... i el toc de gràcia va ser un Limoncello casolà també de la mamma del Giampedro.. que per concens popular ja hem decidit que és la millor cuinera italiana!

Avui hi ha mercadillo de coses de segona mà a la piazza 8 d'agosto i hi anirem en búsqueda de lamparas per la nostra habitació i qualsevol cosa que ens faci gràcia! (tot i que el consumisme està en decadència perquè família estic arruinadissima!)  A més a més... estem de festa major! És festa de San Petronio, patró de la ciutat, i a la piazza maggiore, al costat de casa, no paren de fer concerts! La piazza està rodejada de palaus i és preciosa.. amb escultures i tal... i els concerts són de música clàssica o músiques d'altres llocs del món.. i és preciós passar per allà caminant de camí a casa escoltant música en directe!

Diumenge segurament aniré a Modena o Firenze (està per decidir, però ambdues estan a una hora amb tren) i dilluns farem la ruta de Bologna, camara de fotos en mà i a descobrir la ciutat per fí! De fet, és l'últim dia de festa que tinc per fer-ho perquè dimarts... senyores i senyors, se m'acaben les vacances!

Com heu vist he canviat el títol! Per fí! Bé... de fet no l'he canviat jo.... El creador del meu blog, mon germà, evidentmnet ja sé que no us creieu que jo estigues fent aquest super disseny... Si.. és el que tenir un germà com el que tinc! (que per cert... em ve a visitar d'aquí 10 dies!!!!) .. Doncs el que deia, el títol l'he canviat, i he posat "la grossa, la dotta e la rossa". La grossa perquè diuen que és on millor es cuina d'itàlia, la dotta per la seva història universitària, creant la primera universitat del món modern i la rossa pel color dels terrats de la ciutat i també pel moviment socialista i comunista durant la segona guerra mundial. 

Així que ja per acabar (si... ja sé que ja en teniu ganes!) jeje Dir que em semblen genials les dates de la priemra visita establerta (el 3 de desembre venen oficialment la Sandra, la Maria i el Pau)!!!! I després baixarem conjuntament a Roma.. Així que romanesos.... aneu fent lloc! ;)

Dilluns tornaré a escriure... i us faré una visita virtual a la ciutat, amb tot el que hagi descobert!

Espero que per Barcelona vagi tot bé... ja he vist fotos de la vaga que m'ha enviat el Lau.. i ja m'explicareu com es va viure! Aquí hi ha vaga constant i tot i que en teoria dimarts començo no està clar encara... està per veure si allarguen la vaga! En fi, que això és can pixa, i itàlia més! (ja us explicaré els programes de la tele en una altra actualització... només us avançaré que el programa estrella és una versió de hombres i mujeres amb gent de 120  anys! Fortíssim!)

i començo a fer-me meves unes línies de Pedro Salinas que diuen:


Antes yo no sabía
por qué debemos todos
-día tras día-

seguir siempre adelante
hasta como se dice
que el cuerpo aguante.

Ahora lo sé.
Si te vienes conmigo
te lo diré.

A dopo!! Espero que tutto vada benne! Ciao, ciao raggazzi!!
Bacinii!!!!


pd. Foto de l'excursió a Ferrara a on està l'Oscar (amb la seva bici... jeje)!!!

3 comentaris:

  1. Lau..
    Per què em fa bulling a mi el calendari? he intentat posar barcelona al novembre... i has vist quina xusta m'ha quedat?

    Que tal per Paris raggazzo del mio coraçao??

    ResponElimina
  2. Clara, m'encanta haver-te conegut :)!!!! I ens queda molt per davant, conta uns 10 pastissos de xocolata i moltes borraxeres a a piaza san francesco, a ser posible... Cada cop que llegeixo el teu blog m'entra un calfred al pensar que jo tambe estic compartint aquesta experiencia amb tu!!!Comunque, vado a dormire :)!!!! Un bacio grande grande como il tuo cuore (tomaaaaa) jajaja

    ResponElimina
  3. Pop!
    Què dir? Quina vida més envejable que portes! Estàs feta una bona erasmusa! Suposo que dilluns tindrem el parte i fotografies de la ciutat, no?
    Veig que segueixes en la teva línia de tenir l'habitació feta un nyap jajaja (almnys això sembla a la 2a fotografia).

    Mira l'inbox del facebook que t'hi demano una cosa.

    Et trobo molt molt a faltar. :)

    ResponElimina